Home Alege masina Articole Contact Links 
alege perioada alege masina confirmare
Romana English
 
:
:
:
:

NECESITATEA OPRIRII GARANTIEI IN CAZ DE DAUNA

     Societatile de asigurari analizeaza in permanenta volumul si frecventa daunelor pe segmentul de asigurari Casco si procedeaza la majorari ale tarifelor in situatia intensificarii ratei daunalitatii la nivelul portofoliului. In conditiile actuale ale pietei asigurarilor auto, tinand cont de faptul ca daunele inregistrate pe polita Casco au crescut continu, acest tip de asigurare nu mai este unul profitabil pentru companiile de profil, si din cauza acestui motiv ele au operat  majorari ale tarifelor atat la polita Casco cat si la cea RCA ajungandu-se ca o polita Casco sa fie cu 400 % mai mare acum fata de valoarea acesteia la momentul 2005


  In ceea ce priveste societatile de inchiriere auto , acestea au un regim special de asigurari , deoarece riscul de dauna este mai mare  , toate autoturismele acestora au un Casco special de rent a car care este majorat cu pana la 100% . Adica daca un utilizator plateste pentru o polita casco , sa spunem 7%/an din valoarea autoturismului , o firma de ret a car plateste aproximativ 13%-14% iar la aceste procente se adauga  majorarea in functie de daunele survenite in anul anterior .


 Costul asigurărilor auto obligatorii (RCA) creşte in medie cu 50% pe an. In momentul de faţă, ne aflăm intr-o etapă de creştere continuă a nivelului primelor de asigurare obligatorie RCA, atat raportată la moneda naţională, cat şi la euro.


Numărul mare de daune creşte si  preţul RCA-ului, in cazul soferilor/firmelor  imprudenti/imprudente, cu multe accidente din vina lor, se ajunge la o majorare cu 200% a primei. 


Potrivit sistemului bonus/malus, sunt introduse 14 clase pentru bonus si 8 criterii pentru malus, in functie de care se va stabili valoarea primei, pe baza datelor colectate la CEDAM in baza de inregistrare a politelor RCA astfel incat pentru soferii/firmele care fac pana la 8 accidente pe an, asiguratorii spun ca acestia ar fi bine sa renunte la masina in conditiile in care RCA-ul pe care il vor avea de platit va fi extrem de scump.


 Deci un accident inregistrat de catre client ne afectecteaza negativ prin ridicarea pretului asigurarilor Casco si RCA .


 Un alt aspect este cel legat de faptul ca pentru orice dauna inregistrata la care reparatia se face apeland la polita Casco , noi ca asigurati trebuie sa platim o franciza de 150 euro .


Tinand cont de aspectele de mai sus concluzionam cu faptul ca o masina lovita de catre un client din culpa exclusiva a acestuia ne aduce noua urmatoarele prejudicii : plata unei franciza de 150 euro/eveniment , cresterea asigurarilor casco si rca, blocarea autoturismului in service pe perioada reparatiilor fapt ce duce la imposibilitatea inchirierii acestuia ,cheltuieli cu personalul care se ocupa de intocmirea dosarului de dauna , efectuarea constatarii la societatea de asigurari si introducerea/scoaterea lui din service si cu totii stim ca unei masini lovite ,chiar daca acesta a fost reparata ii scade drastic valoarea de revanzare .


 Cu toate acestea , responsabilitatea clientului este doar in limita depozitului/garantiei lasate la momentul inchirierii autoturismului , depozit care se pierde si in acest caz el recupereaza doar o mica parte din pierderile suferite de catre firma de rent a car .

 
1 Euro= RON
Copyright @2007 SAB Rent a car Termeni si conditii